Så här återaktiverar du en avslutad eller inaktiv Studio-session

En sessionsvärd kan återaktivera en session från Studio-portalen innan sessionen raderas från servern permanent.

  • Avslutad session: En avslutad session raderas permanent från servern efter 120 dagar.
  • Inaktiv session: En session raderas permanent från servern efter 180 dagars inaktivitet.

När en session har raderats permanent från servern kan den inte återställas. Läs mer i våra vanliga frågor om Studio.

Återaktivera en session

  1. Stäng Revu .
  2. Gå till studio.bluebeam.com.

    Observera att gränssnittet för Bluebeam Gateway endast är tillgängligt på engelska.

  3. Logga in med ditt Bluebeam-ID (BBID).
    Studio Prime-användare måste byta till Classic Mode (klassiskt läge) innan de fortsätter. Klicka på e-postadressen längst upp i det högra hörnet av Prime-portalen. Klicka på Classic Mode (Klassiskt läge) i rullgardinsmenyn.
  4. Klicka på den session som du vill återaktivera i My Sessions (Mina sessioner) .
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Status på fliken Profile (Profil) för att se fler alternativ.
  6. Välj Active (Aktiv) i listan.
  7. Klicka på Update data (Uppdatera data).
  8. Öppna Revu och logga in på Studio .

Sessionen är nu aktiv och visas i sessionslistan.

Related Articles